Haptotherapie en haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Zwangerschapshaptonomie

Het állerbeste voor je kindje. Dat is wat iedereen wil. Maar hoe weet je dat wat jij doet het juiste is? Zwangerschapshaptonomie helpt jullie om te vertrouwen op jullie gevoel. Haptonomie gaat namelijk over voelen en dat is wat we de hele dag door doen. Je lijf reageert overal op en vaak eerder dan je gedachten. En ik schrijf hier bewust jullie, want haptonomische zwangerschapsbegeleiding doe je sámen! Van de zwangerschap tot je veranderende lichaam en van de bevalling tot de voorbereiding op jullie als (nieuw) gezin… bij deze sessies komt alles aan bod.

 

Tijdens de zwangerschap en na de geboorte treden bij vrouwen lichamelijke, emotionele en sociale veranderingen op. Er verandert nogal wat! Uit onderzoek blijkt dat de betrokkenheid van de partner een grote rol speelt in de mentale gezondheid van vrouwen tijdens de overgang naar het ouderschap en een beschermende factor is tegen stressklachten tijdens de zwangerschap. En dat is dus precies waar Zwangerschapshaptonomie aandacht voor heeft en bij stilstaat. Goed om te weten: minder stress voor de moeder betekent automatisch minder stress voor de baby.

Zwangerschapshaptonomie doe je sámen!

Zwangerschapshaptonomie is gericht op contact maken met de baby, de geboorte van en de weg naar het nieuwe gezin dat jij, je partner en jullie baby met elkaar vormen. En omdat deze begeleiding écht om jullie draait, doe je deze sessies niet in een groep, maar privé. Je volgt zes sessies: vijf tijdens de zwangerschap en eentje na de geboorte. Vanaf ongeveer 20 weken zwangerschap kun je starten met haptonomische zwangerschapsbegeleiding.

Zweverig? Welnee!

Dit zijn dé zwangerschapsessies die mannen aankunnen ;-)! We hebben het hier niet over de ouderwetse pufcursus waar alles om de aanstaande moeder draait. Zwangerschapshaptonomie gaat over veel meer dan alleen de voorbereiding op de bevalling. Het draait om jullie en het contact met jullie kindje. Deze begeleiding is de enige vorm van zwangerschapsbegeleiding die je helemaal als stel doet. Eén van de uitgangspunten van de zwangerschapshaptonomie is dat je je samen voorbereidt op wat er gaat komen. Ook tijdens de zwangerschap ben je al vader en moeder en doe je het samen: Partnersteun, over en weer dus!

Extra begeleiding of specifieke wensen

Zwangerschapshaptonomie is zeer geschikt voor stellen met een eerdere minder fijne ervaring. Ook bij angst of bij een traumatische ervaring is haptonomische zwangerschapsbegeleiding van absolute meerwaarde. Desgewenst beginnen de sessies eerder dan bij 20 weken zwangerschap en/of plannen we extra sessies. Heb je behoefte aan een gesprek hierover om te weten of dit iets voor jou is? Neem dan even contact met me op.

Wil je er meer over lezen?

Klik hier om uitgebreidere informatie over haptonomische zwangerschapsbegeleiding te lezen.

Ook kun je een kijkje nemen op http://vhzb.nl