Haptotherapie

HaptotherapieHaptonomie gaat over voelen en dat doen we de hele dag door. Je lijf reageert overal op en vaak eerder dan je gedachten. Je emoties hebben invloed op hoe je je gedraagt, beweegt, reageert, werkt en welke keuzes je maakt, kortom op hoe je leeft. Haptotherapie is een vorm van therapie waarbij je dichter bij jezelf komt. Dat doe je door meer contact te maken met je gevoel. Bij haptotherapie speelt vooral de positieve werking van aangeraakt worden een belangrijke rol. Aanraken is de meest directe vorm van communicatie. Een aanraking kan veel duidelijk maken over jezelf, ook wanneer woorden tekort schieten of alles al gezegd is. Tijdens de sessies draait het om jou  en jouw gevoel.

Samen kijken we naar jouw hulpvraag en gaan we aan de slag. Door middel van aanraking, oefening en gesprek plaatsen we je gevoel en gevoelens in het juiste perspectief en we brengen denken en voelen in balans. We bevinden ons samen op jouw weg naar: je goed voelen door goed te voelen.

Tot je het zelf kunt, begeleid ik je met haptotherapie.

Is haptotherapie iets voor mij? Deze vraag krijg ik heel vaak. En er is geen eenduidig antwoord. Herken jij jezelf in de volgende zinnen? Dan is haptotherapie zeker een overweging waard.

‘Ik zit niet lekker in mijn vel’
‘Mijn hoofd is zo vol…’
‘Ik moet zoveel, maar het lukt me niet’
‘Ik vind het moeilijk om mijn grenzen aan te geven’
‘Ik ben onzeker en dat zit me in de weg’

en

‘Ik wil eerder voelen wanneer ik te veel hooi op mijn vork neem’
‘Ik wil leren om mijn gevoel en gevoelens te delen met anderen’
‘Ik wil ook nare of moeilijke gevoelens leren accepteren’
‘Ik wil beslissingen nemen en keuzes maken’
‘Ik wil nee leren zeggen’

Meer weten?

Op internet vind je veel informatie over haptonomie en haptotherapie, neem eens een kijkje op hapto.nl.

Wil jij weten of ik iets voor je kan betekenen als haptotherapeut? Neem dan gerust even contact op. Dan kijken we samen.