Haptotherapie en haptonomische zwangerschapsbegeleiding

In mijn praktijk

Het antwoord “je moet ermee leren leven” is wat mij betreft nóóit de oplossing. In mijn praktijk ontmoet ik mensen met klachten die ondanks vaak jarenlange medische of therapeutische behandelingen niet overgaan. En wanneer we samen aan de slag gaan, blijkt het tóch vaak mogelijk om hier iets aan te doen. Ook als de klachten al maanden, jaren of zelfs tientallen jaren bestaan. Om die reden heb ik als verdieping en verbreding op mijn eerdere opleidingen fysiotherapie, manuele therapie en haptotherapie óók de opleiding stressortherapie gevolgd. Samen met mijn eigen persoonlijke ervaring met deze therapie kan ik stellen dat dit een enorm waardevolle aanvulling is op mijn eerdere opleidingen en werkervaringen!

Ja maar… hoe dan!?

Door een andere manier van kijken naar jou en jouw klachten! In mijn praktijk draait het om anders en vooral veel vérder en díeper kijken naar -vaak onbewuste- emoties, stress en trauma. De kern van mijn aanpak is dat onbewuste, verdrongen emoties de belangrijkste oorzaak zijn van het ontstaan én in stand houden van klachten, óók Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK). En jij vraagt je natuurlijk meteen af of hiermee jouw lichamelijke klachten helemaal kunnen verdwijnen? Het antwoord is: Ja! Je kunt succesvol herstellen van onbegrepen chronische pijn en andere aanhoudende lichamelijke klachten.

Wanneer emoties niet gevoeld of geuit mogen worden, bijvoorbeeld omdat ze emotionele pijn uit het verleden triggeren, worden ze verdrongen en daarmee zijn het jouw onbewuste emoties geworden. Die dus vaak al jarenlang (onbewust) in jouw lijf aanwezig zijn. Wanneer een emotie onbewust actief is, en deze emotie kan of mag niet bewust ervaren of uitgedrukt worden, geeft dit onbewuste spanning. Deze onbewuste spanning verplaatst zich naar jouw lijf waar het een fysieke klacht veroorzaakt: jouw pijn.

Ik help jou om deze -vaak verdrongen- emotie(s) bewust te maken, te doorleven, te voelen en te verwerken. Hiermee komen we tot de kern van jouw wens: Succesvol herstellen en pijn- en klachtenvrij genieten van het leven!

Regie in eigen hand

Moet ik klachten hebben om naar feel & leef te komen? Nee, zeker niet! Een belangrijk deel van mijn werk is preventie: voorkomen is immers beter dan genezen! Heb je geen fysieke klachten, wil je voorkomen dat je klachten krijgt of heb je behoefte aan wat extra balans, lekker in je vel zitten, bewust leven en op een energieke en veerkrachtige manier álles uit je leven te halen? Ook dan ben je welkom! Ik ontmoet in mijn praktijk ook vaak mensen met persoonlijke ontwikkelvragen. En niets is leuker dan vanuit kracht samen op zoek te gaan naar de voor jou benodigde verdieping: Pak die regie dus gerust in eigen hand!

Behandeling op maat: jij bent uniek

Ieder mens is anders, iedereen is uniek. Ook al lijken gezondheidsproblemen op elkaar, voor een ieder kan het iets anders betekenen. De ene burn-out is de andere niet, migraine klachten verschillen van persoon tot persoon. Long-covid kent ook veel gezichten. En zo zijn ook jouw klachten uniek. Samen kijken we naar jouw hulpvraag en bepalen we met elkaar welke aanpak het beste bij jou en jouw verhaal past. Met mijn opleidingen, werkervaring en inmiddels honderden succesvol behandelde cliënten weet ik zeker dat wij samen ook jóuw oplossing vinden.

Is dit iets voor mij? Deze vraag krijg ik heel vaak. En er is geen eenduidig antwoord. Herken jij jezelf in de volgende zinnen? Dan is het zeker een overweging waard.

 

‘Ik zit niet lekker in mijn vel’
‘Mijn hoofd is zo vol…’
‘Ik moet zoveel, maar het lukt me niet’
‘Ik vind het moeilijk om mijn grenzen aan te geven’
‘Ik ben onzeker en dat zit me in de weg’

en

‘Ik heb migraine’
‘Ik heb chronische rugpijn’
‘Ik heb SOLK’
‘Mijn lijf doet zeer, maar niemand weet wat er aan de hand is, ze kunnen niets vinden.’

en

‘Ik wil eerder voelen wanneer ik te veel hooi op mijn vork neem’
‘Ik wil leren om mijn gevoel en gevoelens te delen met anderen’
‘Ik wil ook nare of moeilijke gevoelens leren accepteren’
‘Ik wil beslissingen nemen en keuzes maken’
‘Ik wil nee leren zeggen’

Meer weten?

Op internet vind je veel informatie over haptonomie en haptotherapie, neem eens een kijkje op hapto.nl

Op stressortherapie.nl kun je meer lezen over de stressortherapie.

Wil jij weten of ik iets voor jou kan betekenen? Neem dan gerust even -geheel vrijblijvend- contact met mij op. Dan kijken we samen.