Over Brigith

Ik ben Brigith van der Hoek

Als moeder van twee tieners, getrouwd met een ondernemende man en eigenaresse van feel & leef ken ik het spel van (véél) ballen hooghouden. Ik weet uit ervaring hoe belangrijk het is om in alle omstandigheden in verbinding te zijn met jezelf, de ander én je omgeving.

Je vindt feel & leef in ’s-Gravendeel, een dorpje in de Hoeksche Waard nabij de grote steden Dordrecht, Rotterdam en Breda.

Oorspronkelijk opgeleid als fysiotherapeut, met een master manueel therapie, was het aan het einde van mijn opleiding haptotherapie, waar het draait om weer in verbinding met je gevoel te komen, een logische stap om feel & leef te starten. Tijdens het bestaan van feel & leef ben ik, als verdieping en verbreding op mijn eerdere opleidingen, altijd blijven ontwikkelen (en doorleren). Zo heb ik ook de opleiding stressortherapie succesvol afgerond en ben ik nu co-trainer bij die opleiding. Mijn persoonlijke ervaring met deze therapie in combinatie met de opleiding zijn een enorm waardevolle aanvulling op mijn eerdere opleidingen en werkervaringen!

12 jaar leven met migraine

Dat bewust en onbewust verdrongen emoties aanhoudende lichamelijke klachten kunnen veroorzaken blijft vaak onderbelicht tijdens behandelingen in het overgrote deel van onze gezondheidszorg. Dat weet ik uit ervaring: Ik heb 12 jaar “geleefd” met migraineaanvallen. Van rustige maanden met (maar) 2 dagen niet functioneren tot pieken van wel 9 dagen per maand uit de roulatie zijn. Nooit ben ik gestopt met zoeken naar een oplossing. En die heb ik gevonden! Ik ben inmiddels een jaar klachtenvrij!

Stressortherapie gaf mij de laatste inzichten die ik nodig had. Tijdens de stressortherapie ben ik op zoek gegaan naar de emotionele oorzaak van de steeds terugkerende migraine. Tijdens mijn eigen sessies leerde ik voorbij de lichamelijke pijn te kijken. Ik durfde te kijken naar de emotionele pijn die onbewust aan mijn migraine ten grondslag lag. Onbewust actieve emoties zorgden voor onbewuste stress. Stress is een ander woord voor emotionele belasting. Deze belasting kan groot of klein zijn en op verschillende manieren tot uiting komen. In mijn geval uitte zich dit in de vorm van migraine. Door mijn onbewuste verdrongen emoties bewust te maken, te voelen, te doorleven én te verwerken, ben ik nu 100% migrainevrij. Het voelt alsof ik weer bevrijd ben in mijn leven. Ik hoef geen rekening meer te houden met alles wat mijn migraine kon triggeren, maar weer vrij leven!

Ik ben Brigith, trotse eigenaresse van feel & leef. Ik maak graag kennis met jou!

Spreekt jou dit aan?

Word je blij van wat je leest? Vóelt het goed ;-)? Reserveer dan een plek in mijn agenda voor een GRATIS kenningsmakingsgesprek, dan kiezen we samen het startpunt van jouw Reset Route! Telefonisch contact is ook mogelijk.

Tot snel, Brigith