Anders kijken

Ja maar… hoe dan?!

Door een andere manier van kijken naar jou en jouw klachten! In mijn praktijk draait het om anders en vooral veel vérder en díeper kijken naar -vaak onbewuste- emoties, stress en trauma. De kern van mijn aanpak is dat onbewuste, verdrongen emoties de belangrijkste oorzaak zijn van het ontstaan én in stand houden van klachten, óók Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK). En jij vraagt je natuurlijk meteen af of hiermee jouw lichamelijke klachten helemaal kunnen verdwijnen? Het antwoord is: Ja! Je kunt succesvol herstellen van onbegrepen chronische pijn en andere aanhoudende lichamelijke klachten.

Wanneer emoties niet gevoeld of geuit mogen worden, bijvoorbeeld omdat ze emotionele pijn uit het verleden triggeren, worden ze verdrongen en daarmee zijn het jouw onbewuste emoties geworden. Die dus vaak al jarenlang (onbewust) in jouw lijf aanwezig zijn. Wanneer een emotie onbewust actief is, en deze emotie kan of mag niet bewust ervaren of uitgedrukt worden, geeft dit onbewuste spanning. Deze onbewuste spanning verplaatst zich naar jouw lijf waar het een fysieke klacht veroorzaakt: jouw pijn.

Ik help jou om deze -vaak verdrongen- emotie(s) bewust te maken, te doorleven, te voelen en te verwerken. Hiermee komen we tot de kern van jouw wens: Succesvol herstellen en pijn- en klachtenvrij genieten van het leven!

Is dit iets voor mij?

Deze vraag krijg ik heel vaak. En er is geen eenduidig antwoord. Herken jij jezelf in de volgende zinnen? Dan is het zeker een overweging waard.

‘Ik wil eerder voelen wanneer ik te veel hooi op mijn vork neem’
‘Ik wil leren om mijn gevoel en gevoelens te delen met anderen’
‘Ik wil ook nare of moeilijke gevoelens leren accepteren’
‘Ik wil keuzes durven maken’
‘Ik wil nee leren zeggen’

‘Ik heb migraine’
‘Ik heb chronische rugpijn’
‘Ik heb SOLK’
‘Mijn lijf doet zeer, maar niemand weet wat er aan de hand is, ze kunnen niets vinden.’

‘Ik zit niet lekker in mijn vel’
‘Mijn hoofd is zo vol…’
‘Ik moet zoveel, maar het lukt me niet’
‘Ik vind het moeilijk om mijn grenzen aan te geven’
‘Ik ben onzeker en dat zit me in de weg’

Goed om vooraf te weten

Kies je voor het volgen van de Reset Route bij feel & leef dan werken jij en ik ook écht samen! Ik werk het allerliefst met mensen die heel bewust kiezen voor verandering. Je weet dát je het anders wilt, maar nog niet wát (en hoe)! Dat geeft niks. Ook niet dat je het misschien heel spannend vindt. Ik zeg altijd: mensen die willen, kúnnen! Vanuit jouw intrinsieke beweging kijken wij samen vanuit het nu terug- én vooruit.

Mijn gereedschapskist is veelzijdig gevuld:

Stressortherapeut

Haptotherapeut

Ervaringsvertegenwoodiger

Fysiotherapeut

Manueel therapeut

Nog meer lezen?

Op stressortherapie.nl kun je meer lezen over de stressortherapie.

Op internet vind je veel informatie over haptonomie en haptotherapie, neem eens een kijkje op hapto.nl.